Γιατί είναι λάθος το «γρήγορο» χρήμα

Posted on Posted in Uncategorized

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι οι διάφορες συζητήσεις με νεαρούς σε ηλικία ταλαντούχους και μη παίκτες, οι οποίοι μου λένε πως θέλουνε να δοκιμάσουνε σε μεγαλύτερα stakes.

– Kαι γιατί δεν παίζεις ρε σι λίγους μήνες ακόμα στο 1-2 να ανεβάσεις και το bankroll σου και το παιχνίδι εκεί είναι δεν φεύγει.

– Μα Ήλιε σου λέω πως θα τους διαλύσω…

– Καλά μαζί σου είμαι, ξέρω είσαι καλός, θα τους διαλύσεις σε λίγους μήνες. Γιατί τόση βιασύνη;

– Δεν ξέρω, δεν μπορώ να περιμένω, εσύ πώς παίζεις high stakes…

Επίσης εκτός του άνω διαλόγου έχω βρεθεί στην δύσκολη θέση πολλές φορές να προσπαθώ να πείσω ερασιτέχνες ποκεράδες πως είναι καλύτερα να μην διαλέξουνε το πόκερ σαν βιοπορισμό και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πρώτα. Είναι σίγουρο πως στη ζωή είναι καλό να έχουμε πρότυπα, αλλά νομίζω πως όσον αφορά το θέμα του άρθρου κάνω κακό χωρίς να το θέλω σε πολλά νεαρά παιδιά που ασχολούνται ερασιτεχνικά, είτε και πιο σοβαρά με το πόκερ.

Όλοι είμασταν 21 ετών και παίρναμε γρήγορες αποφάσεις χωρίς τόσο σοφία στην σκέψη μας. Όμως για το αν θα γίνεις επαγγελματίας παίκτης πόκερ, είτε αν θα παίξεις υψηλά stakes δεν χρειάζετε να πάρεις καμία απόφαση. Η απόφαση θα παρθεί από μόνη της!

Είσαι καλός και συνέχεια βελτιώνεσαι; Ανεβάζεις το bankroll σου με σταθερούς ρυθμούς και μπορείς να διακρίνεις λάθη κερδοφόρων παικτών σε μαγαλύτερα stakes, τότε προχώρα. Δοκίμασε από το 1-2 στο 2-4 είναι Ο.Κ.

Παίζεις ερασιτεχνικά και βλέπεις πως έχεις σταθερό εισόδημα εδώ και 1-2 χρόνια; Δεν χρειάζετε να αφήσεις την σχολή σου και να ξεκινήσεις το επαγγελματικό πόκερ. Μπορείς να τα συνδιάσεις και τα δύο,ώστε να μην το μετανιώσεις αργότερα αν κάτι δεν πάει καλά.

Το πόκερ είναι FAST MONEY THE HARD WAY.

Ας μην το ξεχνάει κανένας μας αυτό.