Συνέντευξη στο PokerNostra

Posted on Posted in Uncategorized

Αναδημοσίευση της συνέντευξης που δόθηκε στο PokerNostra και που δημοσιεύθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2010.

Είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στην ελληνική κοινότητα του πόκερ. Οι συστάσεις περισσεύουν. Ο Ήλιος Καματάκης μας μιλάει για τον εαυτό του, αλλά απαντάει και στις ερωτήσεις σας. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο Ήλιος λέει την άποψη του για όλα τα θέματα που αφορούν το πόκερ στην Ελλάδα, αλλά και τον ίδιο, χωρίς υπεκφυγές.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το πόκερ;

Πριν 6 χρόνια όταν και αποσύρθηκα από το black jack.

Πόσο επηρεάζουν οι επιδόσεις σου στο πόκερ, την προσωπική σου ζωή;

Με επηρεάζουν πάρα πολύ, όπως και το αντίστροφο φυσικά. Αυτό που πρέπει να κάνει ο παίκτης είναι να διαχειριστεί σωστά την όλη κατάσταση. Εγώ για παράδειγμα έκανα ένα διάστημα 15 ημερών αποχή από το πόκερ, αφού δεν ένοιωθα ότι αποδίδω το 100% των δυνατοτήτων μου.

Θεωρείς ότι είναι “taboo” το να λέει κάποιος ότι είναι επαγγελματίας παίκτης πόκερ;

Πλέον όχι. Υπάρχουν βέβαια κακοπροαίρετα άτομα, που αν τους πεις ότι ασχολείσαι επαγγελματικά με το πόκερ, μπορούν να υποθέσουν διάφορα, αλλά δεν με απασχολεί. Προσωπικά δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Έχω κάνει τις σπουδές μου. Το πόκερ με διάλεξε και όχι εγώ το πόκερ.

Στο επίπεδο που βρίσκεσαι τώρα, “μελετάς” ακόμα το παιχνίδι;

Το παιχνίδι θα το μελετάω, μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Δεν υπάρχει ταβάνι στο πόκερ. Υπάρχει πάντα ένα υψηλότερο επίπεδο σκέψης από αυτό που βρίσκεσαι.

Έχεις αποκτήσει φιλίες από τον χώρο του πόκερ;

Οι φίλοι μου δεν ξέρουν να παίζουν ούτε ξερή. Και εγώ προσωπικά δεν θέλω να συζητάω με τους φίλους μου για πόκερ. Παρόλο αυτά, υπάρχουν κάποια άτομα , τα οποία γνώρισα παίζοντας πόκερ που θα πιούμε ένα καφέ μαζί.

Πόσες ώρες τη βδομάδα ασχολείσαι με το πόκερ;

Όταν έπαιζα online, έπαιζα 6 φορές την εβδομάδα από 5 ώρες περίπου την ημέρα. Τώρα που παίζω live στο καζίνο του Λουτρακίου, παίζω 10 ώρες την ημέρα μαζί με τα διαλλείματα που κάνω.

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Και αν ναι πως τον αξιοποιείς;

Ελεύθερος χρόνος σίγουρα υπάρχει. Το θέμα είναι να μην είσαι άπληστος. Να μην παίζεις παραπάνω από όσο χρειάζεται και να θες να κερδίσεις περισσότερα. Τον χρόνο μου τον αξιοποιώ με την οικογένεια μου φυσικά, πηγαίνοντας βόλτες και ταξίδια. Επίσης αφιερώνω χρόνο στο τένις, στο τρέξιμο και στο διάβασμα. Γενικά είμαι άνθρωπος που βαριέται εύκολα την καθημερινότητα και θέλω να κάνω διάφορα πράγματα.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια; Θα ασχολείσαι ακόμα επαγγελματικά με το πόκερ;

Ακόμα δεν το έχω σκεφτεί. Δεν παίρνω τόσο μακροπρόθεσμες αποφάσεις.

Η γνώμη μου όπως και πολλών άλλων που φυσικά θα έχεις ακούσει ή διαβάσει, είναι ότι είσαι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης πόκερ. Πως το διαχειρίζεσαι αυτό;

Είναι δύσκολο. Γενικά η κορυφή είναι επικίνδυνη. Μπορεί να σε κάνει να χάσεις κομμάτι της ψυχής σου. Σίγουρα κάποιες φορές μπορεί να με κάνει να λειτουργώ εγωιστικά. Αλλά πιστεύω ότι, εφόσον φτάσεις σε κάποιο επίπεδο, δικαιούσαι να είσαι και λίγο εγωιστής.

Συμμετέχεις ενεργά στα διάφορα ελληνικά forum που ασχολούνται με το πόκερ; Πιστεύεις ότι βοηθούν στην εξέλιξη του πόκερ στη χώρα μας;

Πιο παλιά συμμετείχα ενεργά, πόσταρα διάφορες παρτίδες για να δώσω τροφή για σχόλια. Δεν είχε όμως ιδιαίτερο νόημα, αφού δεν έβγαινε άκρη. Όταν εγώ έπαιζα σε όρια 5-10 και 10-20, να κάθομαι να διαφωνώ με άτομα που έπαιζαν 0.50-1.00. Πάντως ναι σίγουρα βοηθούν και η ύπαρξη τους μόνο καλό κάνει στην ελληνική κοινότητα του πόκερ. Προσωπικά μαζί με τον Νίκο Πανόπουλο κάναμε μια προσπάθεια μέσω του www.pokerpros.gr να δώσουμε το κάτι παραπάνω στον μέσο παίκτη, κυρίως μέσω των εκπαιδευτικών videos.

Πες μας δύο λόγια για την συνεργασία σου με την pokerXRC.

Είχα μια δύσκολη απόφαση, αφού παράλληλα με την πρόταση που μου έγινε από την pokerXRC, μου έγινε και από την Pokerstars. Όσο περίεργο και αν φαίνεται προτίμησα την pokerXRC και αισθάνομαι δικαιωμένος για αυτή μου, την επιλογή.

Τα μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά το πόκερ ποια είναι; Εκτός από το να παίζεις θες να δραστηριοποιηθείς και επιχειρηματικά στον χώρο;

Όπως είπα και πιο πριν δεν μπορώ να ξέρω ακόμα. Προς το παρών είμαι στο Λουτράκι και ασχολούμαι αποκλειστικά με τα cash games.